Lärare

Yogalärare hos Yogarina

carina ström

Carinas liv har, sedan 15-årsålder, präglats av träning i olika former. Rugby, rehab, styrketräning, spinning och inte minst yoga har varit stora fokuspunkter.
Yogan, som till en början mest varit kopplad till fysisk träning, har på senare år dock kommit att bli så mycket mer för Carina.

Idag är yogan en livsstil, ett heltidsjobb och ett fantastiskt verktyg för att må bättre och leva ett härligare och rikare liv!

Att instruera och vara lärare i olika träningsformer har varit ett kall som Carina älskat och fortfarande älskar, efter 26 år.

Hon är sjukgymnast/fysioterapeut och har mer än 600 timmars yogalärarutbildning med allt från gravidyoga-, fysisk hatha-, therapeutisk- till yinyoga.

Att med yogans hjälp få guida dig till ett bättre välmående med en strävan om att nå din fulla potential, fysiskt och mentalt, är Carinas mål.

elin tapper

Att träna fysiskt blev Elins sätt att komma närmre in till sin kärna. Efter att ha yogat till och från i ungefär 10 år växte yogan till något mer i samband med graviditeten. Då började yogan locka och utmana på fler plan än det fysiska.

Elin inspireras av bland annat musik, dans & texter. Inom yoga kan det finnas vissa strikta förhållningssätt och för Elin är det viktigt att hitta det som känns bra för just henne. Att försöka inspireras istället för att känna sig begränsad.

På sina klasser önskar hon kunna guida och inspirera dig på din personliga yogaresa.

eva nordström

Under en sjukskrivning för utmattning råkade jag gå förbi en yogastudio. Jag klev in, slog mig ner på en matta och kände redan efter en kort stund att jag hade hittat hem. Hem till mig själv. Och vägen dit var kundaliniyoga, vilket jag har utövat och utbildat mig i sedan dess. Medicinsk yoga kommer från kundalinitraditionen och känns naturlig att kombinera med andra lugna yogaformer, som till exempel yinyoga.

Muskelspänning och hämmad andning orsakas ofta av inre, omedvetna spänningar. I medicinsk yoga jobbar vi med andnings-, avslappnings- och kroppskännedomsövningar för att frigöra kroppen från dessa spänningar. Det främjar både välbefinnandet och läkningsprocessen.

Alla kan yoga. Medicinsk yoga är kravlös, du anpassar utifrån dina egna förutsättningar. När du kommer på ett yogapass får du både rekommendationer och inspiration. Många känner sig mer motiverade av att gå på pass och det finns en stor glädje i att yoga tillsammans med andra.

Måste man ha besvär för att gå på medicinsk yoga? Nej, absolut inte. Det är en yogaform som passar alla som vill ha ett lugnt och inkännande möte med sig själv och bli guidade till avslappning. Känn efter vilken typ av yoga du behöver just idag och känn dig varmt välkommen.

fabiola mattos

Hej alla fina yogis. Fabiola heter jag, men kallas Fabi.

Jag har jobbat som yogalärare i lite över två år nu, men praktiserat regelbundet i över fem. Jag undervisar i Ashtanga och Rocket Vinyasa.

I yoga ser jag möjligheten att utforska kroppen samtidigt som sinnet, och därigenom utveckla en mer medveten livsstil.

I mina klasser går vi igenom sekvenser som utmanar kroppen och våra gränser, både på ett fysiskt och ett mentalt plan. Med fokus på vårt inre själv lär vi oss att ta kontrollen över ögonblicket, styra andningen och utforska rörelse med nyfikenhet.

Jag har under mina år som utövare och lärare utvecklats mycket både i styrka och rörlighet och det vill jag dela med mig av.

Jag är mycket intresserad av vad vetenskapen har att lära oss när det gäller välmående och högre livskvalitet. Under klassen blandar vi traditionella yoga positioner med modern  mobilitetsträning i syfte att stärka våra leder och muskler och göra det lite lättare för oss, utanför mattan.

helena frykholm

Helena fann yogan när hon bodde i USA 2010 och har sedan dess varit den trogen.
Hon älskar att utmana sig själv såväl på mattan som utanför och är en person med mycket energi.
Helena är från början en rid- och danstjej som i hela sitt liv har älskat att röra på sig och som idag kombinerar löpning och fysträning med yoga och meditation.

För henne handlar den fysiska yogapraktiken om att, på ett klokt sätt, lyssna på det kroppen begär just för stunden.
Att anpassa praktiken efter varje kropps unika behov och tillgång, efter sinnesstämning, samt att hitta glädjen och ödmjukheten inför utmaningarna i varje position för att då, tillsammans med andetagets rytm, verkligen känna livet i sig.

Hon är en handstående- och armbalansnörd som gärna vänder upp och ned på sig själv närhelst tillfälle ges.

johanna edoff lindell

Johanna är legitimerad fysioterapeut och internationellt certifierad yogalärare. Hon har lång erfarenhet av att leda och instruera träning för både barn och vuxna. Det började med cirkusskola i 10-årsåldern och gick sedan via gympa, vattengympa och gym till yoga. ”Jag hittade yogan för ca 10 år sedan och redan från början föll jag för kundaliniyogan och dess kraftfulla tekniker. Bland annat var det alla vackra mantrameditationer som lockade mig. Jag är körsångare och att få använda min röst till att sjunga och vibrera mantrans starka budskap är så häftigt! De går verkligen rakt in i vårt undermedvetna och höjer vår frekvens. 

Som fysioterapeut är jag även fascinerad av andningen och dess inverkan på vårt mående och hälsa. Yogans pranayama är mycket effektiva verktyg för att hantera livets alla utmaningar. ”Lär dig att hantera din andning så lär du dig att hantera livet” I yinyogan hittar jag lugnet och möjligheten till att få in yoga i vardagen precis var- och när som helst. Att slänga upp benen mot väggen efter en lång arbetsdag eller att lägga mig i en härlig vridning framför TV:n med familjen. 

Som småbarnsförälder använder jag yogan och dess tekniker dagligen som ett sätt att hålla mig i balans. Jag har genom yoga och Mindfulness, lärt mig att uppskatta och se glädjen i nästan varje stund. Jag ser fram emot att få dela mina erfarenheter med dig på mattan.

lina hammarstrand

Yogan har varit en stor del av mitt liv sedan snart 15 år tillbaka. I livets olika skeenden så har yogan fått olika mycket plats men jag har alltid återkommit till min praktik. Yogan hjälper mig när jag behöver känna in mig själv, vad jag vill och vad jag behöver. Yogan ger mig även lugn, flexibilitet och styrka. 

Jag är utbildad yogalärare inom Hathayoga och Yinyoga. På mina klasser vill jag skapa en trygg och tillåtande miljö för mina elever att möta sig själva på, där vi släpper på prestationskrav och fokuserar på att hitta en balans mellan kropp och sinne. 

Jag hoppas vi ses!

lisa bellerud

Jag har under större delen av mitt liv testat på det mesta inom sport, hobbys och diverse olika aktiviteter. Mycket utav det är sådant jag fortfarande pysslar med idag, så som ridning, målning, sy osv. Men inget utav det har fått mig känna den stora passionen och glöden, som bara fyller en och blir hela ens liv.

Förrän jag hittade kundaliniyogan för 6 år sedan. Då var det något som föll på plats, och jag har aldrig varit så säker på något.

Vid 15 års ålder började jag meditera och utforska min andlighet. Det blev en oerhört viktig grundsten i mitt liv. Jag fick en kontakt inåt, en trygghet i mig själv och till livet. När jag senare fick kontakt med yogan så sjöng min själ. Det blev en resonans med vad jag hade börjat utforska och jag insåg direkt att yogan är min livsväg. Jag är nu internationellt utbildad kundaliniyogalärare.

Yogan är för mig mer än vad vi gör på mattan, den har blivit min livsfilosofi. Jag brinner för att sprida god energi. Skapa en medvetenhet inåt, god hälsa och kärlek till sig själv – med hjälp av yogan. Jag önskar att kunna dela med mig och guida dig så du kan vara ditt autentiska du!

Tea Kerstindotter

Jag fastnade för yogan under en stressig period i mitt liv då jag i en yogaposition plötsligt märkte hur jag andades och för ett ögonblick blev helt närvarande i stunden. Yogan växte till ett verktyg för att stilla mina tankar, för återhämtning och till att bli mer medveten och tillgänglig. Att istället för att rikta uppmärksamheten utåt återvända inåt och försonas på ett djupare plan, varifrån jag kan leva livet med mer öppenhet, lättsamhet och klarhet.

Med ambitionen att integrera yogan i mitt liv reste jag i Indien och spenderade månader på olika yogautbildningar och ashrams. Yogafilosofi har varit som att studera en dimension av mig själv och livet jag alltid har velat utforska, men inte har vetat hur. Bland yogastilarna fastnade jag speciellt för Yin-yoga på grund av dess kombination av fysiska hälsofördelar och meditativ avslappning.

Genom undervisning önskar jag hjälpa andra på deras resa till närvaro och välmående. Jag hoppas kunna ge dig som besöker mina klasser utrymme för just det du behöver i stunden. 

viktor jinnevång