Yogalärare hos Yogarina

carina ström

Carinas liv har, sedan 15-årsålder, präglats av träning i olika former. Rugby, rehab, styrketräning, spinning och inte minst yoga har varit stora fokuspunkter. Yogaresan började för 19år sedan som ytterligare en fysisk träningsform. 2015 var jag på en yogaresa där jag bestämde mig för att utbilda mig mera & att jag vill nå dit jag idag är -tacksam!.

Idag är yogan en livsstil, ett heltidsjobb och ett fantastiskt verktyg för att må bättre och leva ett härligare och rikare liv!

Att instruera och vara lärare i olika träningsformer har varit ett kall som Carina älskat och fortfarande älskar, efter nästan 30 år.

Hon är sjukgymnast/fysioterapeut och har mer än 700 timmars yogalärarutbildning med allt från ISHTA, gravidyoga-, fysisk hatha-, therapeutisk- till yinyoga.

Att med yogans hjälp få guida dig till ett bättre välmående med en strävan om att nå din fulla potential, fysiskt och mentalt, är Carinas mål.

Mina största inspiratörer är Ulrika Norberg & Hillevi Borga, de lärare som finns nära kring mig och inte minst de elever jag möter i olika yoga sammanhang.

”You are good enough”

helena frykholm

Helena fann yogan när hon bodde i USA 2010 och har sedan dess varit den trogen.
Hon älskar att utmana sig själv såväl på mattan som utanför och är en person med mycket energi.
Helena är från början en rid- och danstjej som i hela sitt liv har älskat att röra på sig och som idag kombinerar löpning och fysträning med yoga och meditation.

För henne handlar den fysiska yogapraktiken om att, på ett klokt sätt, lyssna på det kroppen begär just för stunden.
Att anpassa praktiken efter varje kropps unika behov och tillgång, efter sinnesstämning, samt att hitta glädjen och ödmjukheten inför utmaningarna i varje position för att då, tillsammans med andetagets rytm, verkligen känna livet i sig.

Hon är en handstående- och armbalansnörd som gärna vänder upp och ned på sig själv närhelst tillfälle ges.

Maria SValin

En dos anatominörderi, en dos livsfrågor blandas med många felsägningar, skratt och svårigheten att skilja på höger och vänster. Ja, så skulle jag kunna beskriva mitt sätt att undervisa. Ett annat är att jag har ett tydligt fokus på biomekanik och anatomi för att du ska kunna lära känna din kropp och dina egna förutsättningar. Att du yogar så att din kropp ska må bra och hålla länge. Du utvecklar en förståelse och medvetenhet för din egen kropp, hur du ska röra dig för att bli starkare och för att förhindra ensidighet i ditt rörelsemönster. Jag gillar att utmana, inte med de mest avancerade positionerna utan i det lilla. 

Jag skulle vilja att yoga enbart handlar om dig, din kropp, din andning och din matta, just nu och med hur just den dagens förutsättningar ser ut. Jag vill gärna hjälpa till att hitta möjligheterna istället för begränsningarna.

Oavsett tidigare träningsvana, yogavana och förutsättningar kan vi yoga tillsammans, klara mer än vad vi tror och ha roligt tillsammans!

Jag är certifierad Viryayogalärare 500 timmar enligt Yoga Alliance kriterier. Jag har utbildning inom Virya Rehabyoga, Virya Restorative, ViryaTerapi, Virya Mobility & Strength, Virya Vinyasa, Pranayama och Meditation samt Virya PT-yoga. Jag har även en utbildning i YogaNidra. Jag är även certifierad som RasaYoga lärare (300 timmar). Sianna Sherman är min lärare i denna yogaform.

Jag startade och drev Studio AnahataYoga i Nyköping under dess verksamma år 2014-2020. Jag är en av huvudlärarna på Nordiska Yogainstitutets yogalärarutbildningar. Till vardags arbetar jag i staben i Norrköpings kommun som sakkunnig grundskola. 

 
 

paulina rather

Första yinyogapasset jag gick på var under 2017. Jag blev oerhört stressad och undrade när passet skulle sätta fart. För mig så var all min träning just då enbart för att prestera och för att få ett energiunderskott. Men där och då hände ändå något, jag kom tillbaka och började gå regelbundet till yinyoga passen. Jag märkte hur välgörande det var, framförallt för mitt sinne, sakta men säkert fick det mig att tänka om. Träning behöver inte handla om prestation.

Och nu på sommaren 2021 gick jag min första utbildning till yinyoga instruktör med Magdalena Mcweld som lärare.

Jag använder själv yinyogan mycket i min vardag i kombination med mindfulness. Jag intar en possition där jag kan hitta stillheten och känna hur kroppen ger med sig för att slappna av.

Jag är nyutbildad med lång livserfarenhet. Under min pågående utbildning till att bli friskvårdsterapeut så har jag också fått en fysiologisk förståelse för hur min egna kropp har kunnat återhämta sig från skador med hjälp av lagom träning och yinyoga. 

Jag vill sprida min kunskap vidare och lära mig mer varje dag.

Yinyoga är som en kroppsterapi. Vi kommer åt faschia, skelett och muskler. Vi känner in kroppen och låter den berätta för oss var spänningar finns. Andning och varandet hjälper oss att mjukna.

Yinyoga helt utan prestation där du är, just idag. Enkelt, stilla och bekvämt.

Jag önskar dig välkommen till att guidas in i din kropp och din stillhet för en stund!